Співпраця!

💙💛

ПСИХОЛОГІЯ ЗАЛЕЖНОСТІ ТА ВПЛИВ ЇЇ НА ОСОБИСТІСТЬ

Саме на таку тему сьогодні, 11 квітня 2024 р., в режимі онлайн відбулася секція практичних психологів та соціальних педагогів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Волинської області.
🔥Почесними гостями та спікерами обласного семінару стали: психологині кар’єрного та бізнес хабу «Вона» Оксана Самолюк та Юлія Мороз, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психодіагностики факультету психології ВНУ ім. Лесі Українки Антоній Мельник та практичний психолог та громадський діяч Ігор Гох.
📌У мотиваційному слові Світлана Селедець, керівник секції, методист НМЦ ПТО у Волинській області, наголосила на важливості цієї теми, зокрема, глибокого впливу залежності на особистість, сімю та суспільство в цілому. Залежність може охоплювати широкий спектр поведінок та речовин, включаючи алкоголь, наркотики, азартні ігри, інтернет, які можуть мати серйозні наслідки для фізичного та психічного здоров’я сучасної молоді – проблеми з кар’єрою, освітою, вплив на міжособистісні відносини тощо.
📌Оксана Самолюк розповіла про напрямки діяльності платформи кар’єрного та бізнес хабу «Вона», яка пропонує жінкам, постраждалим від домашнього / гендерно зумовленого насильства, послуги для вдосконалення професійних навичок та успішного працевлаштування та надає можливість позбутися економічної залежності.
📌Про формування, види і причини виникнення залежностей проінформувала учасників секції Юлія Мороз, психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та гендерно зумовленого насильства у м. Луцьку.
📌На продовження теми Антоній Мельник презентував досвід роботи та надав психологічні кейси щодо визначення і діагностики ігрової залежності, її профілактики та способів подолання.
📌Ігор Гох розповів про ефективні інтервенції при роботі з учнівською молоддю, продемонстрував дієві моделюючі ігри, які педагоги можуть проводити із здобувачами освіти.
Виступи спікерів були цікавими, пізнавальними та конструктивними.
📎Набуті в ході обласного заходу знання та практичні уміння стануть хорошим підґрунтям для впровадження в практику роботи педагогами.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Зустріч із відомими випускниками